Filmbeskrivningar

  • SAME SAME

En alkoholiserad man lever isolerad i fjällen i norra Sverige. En underlig närvaro i form av en ung man förföljer mannen. Är den unge mannen på riktigt, eller bara en bild från det förflutna?

(Drama 1 tim 15 min)  Skådespelare Jan Mybrand, regissör Anders Lennberg

 

  • Korparna

​Den svenska landsbygden under 1970-talet. Agne sliter hårt för att få gården att gå runt. Pressen ökar ytterligare när arrendeägaren vill modernisera och hotar att säga upp arrendet. Agnes familj har brukat gården i generationer och han har tagit för givet att äldste sonen Klas ska ta över den. Klas däremot vill inte gå i faderns fotspår, men vill inte heller lägga ytterligare börda på sin far. En man som redan verkar ha fått nog av verkligheten.

(Drama 1 tim 47 min, 11 år)  Regissör Jens Assur

  • Jenny & Lotta på Arjeplogarn (dokumentär)

Jenny och Lotta är mammor, grannar, bästa vänner och småföretagare i Lappland.

De driver gratistidningen Arjeplogar’n tillsammans. När nyskilda Lotta möter kärleken, sätts vänskapen på prov.

(Dokumentär 28 min)  Gjord av Eva Elke, medverkande Lotta Lestander

 

 

  • Pingpong-kingen

Trots att de är bröder är Rille och hans bror extremt olika. Rille är överviktig, filosofisk och kungen på pingis – Ping-pongkingen. Erik är däremot älskad av alla, snygg och charmig. Rille är mitt i organiserandet av pingisturneringen när brödernas farsa bestämmer sig för att komma på besök. Under sportlovsveckan som följer uppdagas en familjehemlighet som bryter blodsbandet mellan bröderna. Rivaliteten kulminerar i krig.

PING-PONGKINGEN är en familjeskildring full av värme och originalitet. Den handlar om brödraskap, om att bli vuxen och om att förlika sig med sitt öde.

(Drama 7 år) Skådespelare Jerry Johansson

 

  • Ted – För kärlekens skull

En film om en av vår tids största artister Ted Gärdestad och hans bror Kenneth. Ted handlar om kärleken till musiken och om en stark brodersrelation. En färd genom 70-talets glans och berömmelse till 80-talets dolda period och 90-talets come-back.

(Drama, biografi 2 tim, 11 år)  Skådespelerska Lotta Ramel

 

  • En gång i Arjeplog (Radiobio)

I ett litet samhälle i Norrbotten lever människor med minnen av ett krig. 
Karin var en 23-årig ensamstående mamma som riskerade sitt liv för att hjälpa medmänniskor att fly undan nazisterna.

Rune arbetade som gränsvakt och räddade livet på utmattade flyktingar. 
Martin är polis och försöker lösa ett 60 år gammalt dödsfall. Vem var mannen som hittades i somras och som bar en tysk uniform?

(Dokumentär 45 min)  Gjord av Gunilla Bresky

 

  • Moderland (dokumentär)

Hur gick det till när Boliden blev föremål för en av Sveriges största terroristjakter och Moder Mothanna Magid en av världens mest jagade människor? Den eftersökte Magid hittades till slut vid sjön i Boliden där han som bäst höll på att göra figurer i snön. Men var det verkligen han som var den eftersökta terroristen? Varför levde han öppet med sitt namn på dörren? Och vad hände när stormen lagt sig? Vi följer ett Sverige i förändring genom Moder Mothanna Magids ögon.

(Dokumentär 58 min)  Medverkande Moder Mothanna Magid, Andreas Nilsson

 

  • Monky

Frank, 11 år, hittar en dag en livs levande apa i familjens trädgård. Apan får namnet Monky. Det går snart upp för Franks familj att Monky inte är en vanlig apa. Var kommer Monky ifrån och går det att hemlighålla henne för byn?

(Familjefilm 1 tim 30 min, barntillåten)  Skådespelerska Ing-Marie Carlsson

 

 

Kontakt:

Stina Pavval, Projektledare

0961-612 55, 070-541 81 76

stina.pavval@svenskakyrkan.se

 

Värd Arjeplogs filmfestival 2018:

Cecilia Nilsson

 

     Uppdatera webbplats // Webbyrå Mild Media